Når jeg bli’r gammel…

“Når jeg bli’r gammel, så vil jeg gerne på Stauning Friplejehjem.” Sådan lyder kommentarerne fra flere på Facebook, når de læser om de små dryp fra hverdagslivet, der lægges op på siden.

Dét er kommentarer, der står i stor kontrast til den skræmmende fremstilling, vi ellers møder i medierne om vores plejehjem herhjemme.

Når jeg bli’r gammel – så vil jeg sidde på en bænk med en ny gammel ven

Hvordan vil vi gerne have det, når vi bliver gamle?

Hvilke forventninger har vi til den sidste fase af livet? 

Jeg har ved siden af min foredragsvirksomhed også været ansat som aktivitetsmedarbejder på Stauning Friplejehjem med fokus på reminiscens, social omsorg og hygge. Ja, kort sagt trivsel på plejehjemmet.

Jeg vil i mit foredraget lægge op til samtale. Jeg vil fortælle om mit arbejde, mine fejltrin og udfordringer. Men mest om, hvordan hverdagslivet bliver værdifuldt og meningsfuldt på plejehjemmet. Det handler ikke blot om aktiviteter, men også om måden vi ser hinanden. Jeg kalder det lidt højstemt for “Blikkets Teologi” for der er næsten noget guddommeligt over at se et andet menneske og at blive set.

Foredragets varighed:

Foredraget varer ca. 1½ time, med en pause indlagt ca. halvvejs. Der lægges også op til overvejelser og små samtaler undervejs.

Sangforslag:

“De nære ting” /Dit sind flyver altid så viden omkring

“Fuglene letter mod vinden” /Lev dit liv mens du har det

eller en af årstidens sange

BOOK NU | Tilbage til oversigten over foredrag | FAQ – find svar |