Kurser

Alle mine kurser er blanding af teori og hands-on aktiviteter

Som museumsformidler og underviser på FrivillighedsAkademiet har jeg gennem tiden undervist i flere discipliner.

I dag tilbyder jeg kursusundervisning og konsulentbistand til udvikling af formidling til kulturinstitutioner. Det drejer sig både om kurser til medarbejder og/eller frivillige, der er tilknyttet kulturinstitutioner.

Ser frem til at sætte fokus på nærvær i formidlingen, så gæsterne husker, det I har på hjerte.

Med venlig hilsen Lisbeth Lunde Lauridsen

Levendegørelse

Kamp for kvinders valgret

At træde tilbage i tiden er fascinerede og nogle gange helt magisk. Museer og arkiver ønsker at folk møder fortiden på en medlevende måde. Evnen til at leve sig ind i en anden tid og ”lege” med på ideen om, at man kan rejse tilbage i tiden kan være berigende. For mange kan det at lære med sine sanser og fantasien, åbne op for nysgerrighed og interesse for historien.

Guidning og fortælling

Fang dit publikum og dine gæster med fortælling

Hvordan gør man en guidet rundvisning til en god og medrivende fortælling? Hvordan får man historisk stof til at give mening for børn og voksne? Den mundtlige formidling er grundlaget for rigtig meget historiefortælling og læring i kulturarven. Derfor er det også vigtigt at bruge alle virkemidler for at gøre historiefaglig viden og menneskeskæbner til vedkommende og relevante fortællinger, som besøgende bærer med sig videre.

Tidsrejsekonceptet

Tidsrejse

”Tidsrejsen” er en metode, hvor børns evner til indlevelse via leg bruges til at opnå den ønskede læring. Vi vil gå bag om ”Tidsrejsekonceptet” som stammer fra frilandsmuseet Jamtli i Sverige, der i årtier har brugt metoden og som jeg har erfaringer med fra Bundsbæk Mølle, både som tilbud til førskolebørn, indskolingsbørn og til gæster i ferielandet. Vi vil kort gå bag om teorierne, der ligger til grund for konceptet, hvorefter vi konkret vil gennemgå et Tidsrejseforløb, med hands-on tilgang. Endelig vil vi se hvordan I kan bruge Tidsrejsen netop hos jer.

Byvandringer

Byvandring i praksis

På kurset vil jeg fortælle, hvordan du afholder den bedste byvandring. Hvad der er vigtigt at få med, og hvad der er knap så vigtigt at få med. Jeg går helt lavpraktisk til emnet og du og dine med-kursister får selv lov til at afprøve at stå overfor en gruppe og afprøve hvad I har lært på kurset.

| Book nu | Se også: Foredrag | Kulturture | Blog |